23406029_877283939100341_5499888230014298380_o

Povodom ACT/Ammucare dana 2017. god. članovi ACT Srbija i ACT Engleska tima posetili su 50 socijalno ugroženih porodica u opštini Žitište!

Povodom ACT/Ammucare dana 2017. god. članovi ACT Srbija i ACT Engleska tima posetili su 50 socijalno ugroženih porodica u opštini Žitište i dostavili veće pakete hrane i higijenskih sredstava, zajedno sa ćebadima, igračkama i paketima odeće i obuće. Bio je to predivan dan prepun radosti i zahvalnosti. Čitava planina pomoći nestala je u nekoliko minuta nakon što su socijalno ugrožene porodice sa radošću primile svoje pakete i ćebad a deca kao očarana krenula u odabir igračaka.
Nakon toga, usledila je poseta jednoj od prisutnih porodica. U pitanju je žena sa osmoro dece. Ova porodica živi u nezamislivo lošim uslovima. Nakon što smo sve to osvedočili odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za veš mašinu i peć za ovu porodicu. Naročito su nas dirnula deca koja su se neizmerno obradovala igračkama koje smo im doneli, te zagrljajima i sveopštoj radosti.
Akcija je završena sastankom sa predstavnicima Opštine Žitište od kojih smo saznali puno toga o izazovima sa kojima se suočavaju u pogledu pomoći socijalno ugroženim osobama i porodicama. Nakon što smo saznali više o vakumu koji postoji između realnosti života socijalno najugroženijih i proceduralnih preduslova za primanje pomoći, obavezali smo se da ćemo dati sve od sebe da ispunimo upravo taj vakum kako bi efektivno doprli upravo do onih kojima je pomoć najpotrebnija i podržali dugoročne projekte osnaživanja ugroženih.
Završili smo ovu akciju sa osećajem dubokog unutrašnjeg ispunjenja što smo u poziciji da na ovakav način budemo od pomoći, te inspiracijom da nastavimo dalje sa još većim entuzijazmom. Radujemo se svim budućim ACT avanturama!