23406029_877283939100341_5499888230014298380_o

Obeležavanje Ammucare dana, poseta ugroženim porodicama u Žitištu – 09.11.2017.

Povodom ACT/Ammucare dana koji se obeležava 09.novembra, dan ranije 08.novembra 2017. članovi ACT Srbija i ACT Engleska tima posetili su 50 socijalno ugroženih porodica u opštini Žitište i dostavili veće pakete hrane i higijenskih sredstava, zajedno sa ćebadima, igračkama i paketima odeće i obuće. Bio je to predivan dan prepun radosti i zahvalnosti. Čitava planina pomoći nestala je u nekoliko minuta nakon što su socijalno ugrožene porodice sa radošću primile svoje pakete i ćebad, a deca kao očarana krenula u odabir igračaka.
Nakon toga, usledila je poseta jednoj od prisutnih porodica. U pitanju je žena sa osmoro dece. Ova porodica živi u nezamislivo lošim uslovima. Nakon što smo sve to osvedočili, odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja sredstava za veš mašinu i peć za ovu porodicu. Naročito su nas dirnula deca koja su se neizmerno obradovala igračkama koje smo im doneli, te zagrljajima i sveopštoj radosti.
Akcija je završena sastankom sa predstavnicima Opštine Žitište od kojih smo saznali puno toga o izazovima sa kojima se suočavaju u pogledu pomoći socijalno ugroženim osobama i porodicama. Nakon što smo saznali više o vakuumu koji postoji između realnosti života socijalno najugroženijih i proceduralnih preduslova za primanje pomoći, obavezali smo se da ćemo dati sve od sebe da ispunimo upravo taj vakuum kako bi efektivno doprli upravo do onih kojima je pomoć najpotrebnija i podržali dugoročne projekte osnaživanja ugroženih.
Završili smo ovu akciju sa osećajem dubokog unutrašnjeg ispunjenja što smo u poziciji da na ovakav način budemo od pomoći, te inspiracijom da nastavimo dalje sa još većim entuzijazmom. Radujemo se svim budućim ACT avanturama!
Hvala svima koji su doprineli na svoj način uspehu ove akcije, jer naše malo nekome je mnogo.